Site menu:

 

mei 2015
M D W D V Z Z
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archieven

Categorie

Links:

Recent Comments

Site search

Meta

Archive for 'Lawines'

Op naar de vijf meter! en een Dutch Bloggie

Helaas heeft sneeuwlog geen Dutch Bloggie gewonnen bijvoorbeeld voor de sneeuwzekerste weblog. Jammer! Volgend jaar beter.

Ondertussen sneeuwt het gewoon heftig door hier in Koenigsleiten. Het locale weerbericht had als kop “Erneut Wintereinbruch”. Voor de tigste keer is hier de winter opnieuw begonnen en telkens gebeurt dit, als net even eerder subtropisch weer is voorspeld. Zit hier een weergod de meteorologen te fucken?

Als we de sneeuwhoogte top 50 volgen, dan zien we dat de 500 cm sneeuw voor verscheidene skigebieden binnen handbereik liggen. Let’s go for it.

Op lawinegebied valt het relatief gezien nog mee. In Stiermarken vonden op 8 maart twee mensen de dood (lees meer…). Beetje luguber is wel het dodelijke lawine-ongeluk in Saint-Sauveur-sur-Tinée in de Alpes Maritimes. Dit ongeluk gebeurde namelijk tijdens een oefening van een evacuatie van een skilift. Het gerucht gaat dat de reddingshelicopter 25 dodelijke minuten te laat arriveerde omdat Chirac net toevallig in Cannes op bezoek was (lees meer…). Mijn bron is de fraaie site www.pistehors.com, waarover ik eerder al berichtte.
Hajo

PS Morgen doe ik mee aan de reuzenslalom van de locale skiclub hier!

Lawinegevaar

Geil!

Er ligt nu 25 cm hele koude losse poedersneeuw die gisteren met een stormachtige noordenwind is verblazen. Vanochtend en tot een uur of 2 was het droomweer. Nu betrekt het weer snel en wachten we de komst van een groot warmfront af. Vanacht moet er weer een halve meter gaan vallen. En dat bovenop die koude losse laag resulteert in extreem lawinegevaar. Wees dus gewaarschuwd. En wie dit in de wind slaat moet niet raar opkijken als hij of zij treurig voorpaginanieuws wordt in een lokaal krantje. Daarom nog maar eens een opfrissertje. Prachtige archiefinfo op de zeer informatieve site van de Duitse ZDF (Duitsland 2). Ga hier eens lekker doorheen browsen, bekijk vooral de fotosequence en fris je kennis op.
Geen dank, graag gedaan, Hajo

Hors-piste

Tja, hier sneeuwt het en sneeuwt het maar. Vliegen kan niet en trainen voor de reuzenslalom van a.s. zondag op mijn prachtige bij de firma Hölzl geleende Elan GSX heeft ook bijna geen zin.

Echt oncomfortabele knoeperharde raceski

Dus ga je maar weer wat surfen op het web. Een Google-search op “snow” bracht me bij de volgende twee nuttige sites. Er blijkt zo iets als een Cyberspace Avalanche Center te bestaan, maar helaas houden de makers de site al een tijdje niet meer bij. Erg handig is wel hun lijst van links naar wereldwijde lawinebulletins.

Goed werk!

Geweldig is de site van David George die als ware off-piste fanaat in de Franse Alpen is gaan wonen en daar nu een weblog over off-piste en lawines bijhoudt. Staat meteen met stip in mijn blogroll. Echt ‘n mooi log met een concreet onderwerp en veel passie.

Ondertussen is het buiten opgeklaard en ga ik toch mn ski-kloffie maar aantrekken. Ik wil per se een medaille skiën a.s. zondag.

So long,
Hajo

PS Don’t worry, i’ll keep you posted about the latest snowfalls.

Dodelijke lawines in de Franse Alpen

Hier in Oostenrijk heb ik tot op heden wel vreselijke verhalen gehoord, zoals een jongetje van 9 dat omkwam bij een daklawine voor zijn ouderlijk huis, maar is nog amper sprake geweest van echte off piste killerlawines. Dit keer is het in Frankrijk wel troef - zoals we helaas na iedere grote sneeuwval een beetje kunnen verwachten. De Telegraaf meldt de dood van een Nederlandse skister. Lees het sumiere artikeltje.
Hajo