Site menu:

 

januari 2006
M D W D V Z Z
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archieven

Categorie

Links:

Recent Comments

Site search

Meta

Archive for januari, 2006

Mijn favoriete startplek

Hier komt geen publiek en doe ik rustig mijn ding...

Mooi plaatje vanaf de Koenigsleitenspitze 2315 m, mijn fijne schermpje op mn favoriete startplaats (trek mn scherm op en ski dan rechts een steile helling af) en op de achtergrond de Falschriedel (2420m).
Hajo

Als je echt wilt lachen…

Moet je dit filmpje bekijken! Let op de sneeuwschuiver die van links komt!
Hajo

-53 graden celsius

Brrrrrrr........

We wisten allemaal dat het bestaat… maar om het dan met eigen ogen - weliswaar op een plaatje op internet - te zien… is een ander verhaal. Min drieënvijftig graden celsius! En de weerkaarten worden tegenwoordig ‘opgeleukt’ met het aantal vriesdoden in elk Europees land. Lees meer over alle weerrecords op weeronline.

Fluffy

Nice jump dude

Terwijl ik zelf soms nog wel eens last heb van al te diepe poeder met het start van een paraglide (mooi woord; hou ik erin), gaan de boarders natuurlijk helemaal uit hun dak (foto = Jeroen). En dan te bedenken dat ik zelf ruim tien jaar terug ook niets liever deed. Ga binnenkort toch maar schoenen en bindingen kopen om met een leenbordje weer de poeder in te duiken. Nu toch nog maar even focussen op vliegen ik ben bijna halverwege de 40 vluchten die ik nodig heb om in april op te gaan voor mijn SoPi (Sonderpilotenschein). Over 30 minuten hoop ik in de lucht te zitten. Ik zal zwaaien.
Hajo

Knock out!

In november schreef ik een ingezonden brief naar Het Parool n.a.v. een artikel waarin werd verkondigd dat alle skigebieden binnenkort wel kunnen sluiten i.v.m. de klimaatverandering. En ze bedoelden niet vanwege een dusdanig overvloedige sneeuw dat de stoeltjes van de stoeltjesliften zowat door de poeder heen slepen. Mijn brief werd niet geplaatst. Sterker nog: een week later stond er weer zo’n idioot bericht in dezelfde krant. Wat mij betreft is het nu echt K.O. voor de klimaat/wintersportpessimisten. Wij beleven hier een heftige koude inval met - i.t.t. de actuele weerberichten - wel weer een dikke bult sneeuw erbij. Het sneeuwt al de hele dag onophoudelijk en heftig, zeg maar zoals het in Nederland pijpestelen kan regenen. Het lokale weerbericht voorspelt voor de komende dagen prachtig maar ijzig koud weer… en dat eind van de week mogelijk kouderecords gebroken gaan worden. Ondertussen schrijft MeteoConsult, waar in tijdens mijn studie in Wageningen nog ooit radioweerpraatjes voor verzorgde, een prachtig verhaal over sneeuw in Istanbul. Met het onderstaande fraaie isobarenkaartje erbij.

Storm en kou gevat in een paar lijntjes...

Kortom beste klimaat/wintersportpessimisten: jullie zoeken het maar uit met jullie milieu-zondebesef-azijnpisserij… Wij genieten ondertussen van een van de fraaiste winters van de nog jonge nieuwe eeuw…
Hajo

Parelmoerwolken

Zeldzaam mooi

Weer een leuke voor de klimaatpessimisten: in Moskou is het zo koud als het er hoort te zijn, Japan raakt steeds verder bedolven onder gletsjerdikke sneeuwmassa’s en in De Bilt meten we de laagste temperatuur OOIT in de stratosfeer. Een fenomeen dat prachtige parelmoerwolken oplevert (eerlijk = eerlijk: ik had er nog nooit van gehoord). Quote: “Het KNMI in De Bilt heeft donderdagmiddag 19 januari in de ozonlaag op 21 kilometer hoogte (stratosfeer) een temperatuur gemeten van -86,1 graden. Dat is een evenaring van het kouderecord in de stratosfeer van 31 januari 1999.” Lees verder op de site van het KNMI.

Volle Kanne!

Terwijl ik dit schrijf sneeuwt het weer volop. De eerste push van wat lijkt een serie van frontale activiteiten te worden. We zitten weer eens klem tussen ijzige lucht in Siberië en tropische lucht boven de Azoren. Deze keer vrees ik helaas voor lawineslachtoffers. De afgelopen 10 dagen heb ik op diverse plaatsen een rijplaag zien groeien in de offpiste zones. De beruchtste killer (glijlaag) die er is. Hoop dat iedereen een beetje voorzichtig doet. Foto’s volgen.
Hajo

Volle maan

Wat kun je beter doen met volle maan dan na een dag hard werken je toerski’s onbderbinden en over de piste een nabije top beklimmen. In mijn geval vanuit het Edelweisshaus op 1600m naar de Koenigsleitenspitze op 2315m. Binnen 1 uur en 10 minuten stond ik naast het fraaie Gipfelkreuz. Onderweg maakte ik nog een plaatje van de opkomende maan. Target nu natuurlijk om het uiteindelijk binnen 60 minuten te doen.

Volle maan

Japan en Alaska

Ons wereldbolletje met zijn dunne schilletje lucht en water blijft ons verrassen. Wat zeggen de klimaatpessimisten over de meer dan overvloedige sneeuw in Japan? Hoop dat de sneeuwmassa’s de proponenten van een ‘runaway greenhouse effect’ voor een tijdje de mond snoert. Aan de andere kant van de wereld zorgt een actieve besneeuwde vulkaan voor verbluffende plaatjes. Lees verder op CNN.

Wat mooi!

Zondagsvlieger

Vandaag dan op mijn vrije dag bij heerlijk weer 2x gevlogen. Na wat uurtjes tekstwerk ’s ochtends en het heftige uurtje hardlopen. 1x van de Koenigsleitenspitze en 1x van de panorma-alm. Zal jullie niet met technische vluchtgegevens vermoeien, maar het was een erg leerzaam middagje (alles ging goed trouwens).

Flying home!