Site menu:

 

mei 2015
M D W D V Z Z
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archieven

Categorie

Links:

Recent Comments

Site search

Meta

Archive for 'Algemeen'

We zijn er weer!

Het is een hete zomer geweest, maar nu de dagen weer duidelijk korter worden, begin ik toch echt weer aan sneeuw en ijs te denken. Daarom vandaag mijn wordpress geupgrade naar versie twee. Meteen een nieuwe look van de site. Daar blijf ik nog wel even aan sleutelen.

Enne: wat vinden jullie van de sneeuwvlokjes?

Groetjes,
Hajo

Afgelopen

Het seizoen in Königsleiten zit er nu echt op. Voor het eerst sinds maanden heeft het hier nu ook geregend en de sneeuw in het dorp is hard aan het verdwijnen. Morgen ga ik nog een afscheidsrondje skiën om dan via Zell am See, Werfenweng en Salzburg aanstaande zondag naar Holland terug te keren. Vorige week sloot ik in Hinterglemm succesvol mijn gevorderde cursus paragliden af. In het hotel waar ik mijn vorige bericht schreef, presteerde ik het om tijdens het internetten een diepe snee in mijn pink op te lopen, die in het ziekenhuis met 12 hechtingen is opgelapt. Echt extreme dat internetten.

Begin mei zal ik nog een foto van mijn zoontje posten, van zijn verjaardagsfeestje in Snowplanet. Daarna zal het hier stil worden tot ik in de herfst weer volop aan het schrijven sla. Hou komende zomer liever www.bikegids.nl in de gaten.

En tja, blijf ook nog even www.sneeuwhoogte.nl volgen, want hun top 10 blijft nog even ongelofelijk. Wat te denken van 282 inch sneeuw op de toppen van het Californische Alpine Meadows??? Dat is toch compleet gestoord? Als jullie nu volop deze site blijven bezoeken, kan ik in de toekomst met de reclame-opbrengsten van sneeuwrecord naar sneeuwrecord reizen!

So long ;-)
Hajo

Goudhaantje in de sneeuw

Lief klein vogeltje

Het is echt dik voorjaar en de vogeltjes doen hun best hier in deze enorme bak sneeuw. In de tuin duiken de volgende vogeltjes op mijn voerbolletjes en -huisje: glanskop, zwarte mees, pimpelmees, koolmees, groenling en zelfs een dikke notenkraker. Tijdens een lange winterwandeling stond ik eind van de middag diep in een zijdal ineens oog in oog met een goudhaantje. In de zomer fladderen die door de hoogste boomtoppen, maar nu zag ik dit exemplaar als een winterkoninkje laag bij de grond zijn kostje bij elkaar scharrelen. Leuke ontmoeting!
Hajo

Bezoekersrecord!

Dankzij een herhaalde mailing van mijn goede vriend Lex van Buuren van Skate-a-Round, breek ik de laatste dagen het ene na het andere bezoekersrecord met mijn weblog. Hoop dat er werkelijk een onafhankelijk lezerspubliek aan het ontstaan is, dat het de moeite vindt om tijdens de drukke werkdag even weg te dromen naar het begrip “sneeuw” en alle passie en wetenswaardigheden daaromtrent.

Vandaag heb ik niet zoveel te melden, misschien wel omdat ik super aan het genieten ben van een bezoekje van mijn zoontje Tim. Wat ik jullie niet wil onthouden, is de volgende interessante locale weersvoorspelling. Lees zeker ook de laatste twee zinnen van de voorspelling. Caraibische lucht is onderweg hierheen! Zou ik dan met mijn grotendeels herstelde schouder volgende week echt voor het eerst thermiek gaan vliegen?

Keep you posted.
Hajo

Dodelijke lawines in de Franse Alpen

Hier in Oostenrijk heb ik tot op heden wel vreselijke verhalen gehoord, zoals een jongetje van 9 dat omkwam bij een daklawine voor zijn ouderlijk huis, maar is nog amper sprake geweest van echte off piste killerlawines. Dit keer is het in Frankrijk wel troef - zoals we helaas na iedere grote sneeuwval een beetje kunnen verwachten. De Telegraaf meldt de dood van een Nederlandse skister. Lees het sumiere artikeltje.
Hajo

Zuidzijde

Volgens weeronline gaat nu eindelijk de west- en zuidzijde van de Alpen meer sneeuw krijgen dan wij hier in Oostenrijk. Komt er misschien eindelijk een einde aan de vreemde situatie dat er in laaggelegen en volslagen onbekende skiplaatsjes zoals Hochficht in Oberoesterreich meer sneeuw ligt dan in Val Thorens.

Wij hebben de ergste sneeuwmassa’s van het dak verwijderd evenals een gletjserachtig tonnenzwaar ijsblok dat voorbij de dakgoot uitstak. Het levensgevaar voor argeloze wandelaars is daarmee wel geweken.

Gisteravond nog een gek avontuur: 6 vrienden van Geertje, de huisleidster hier, waren in de mist per ongeluk off piste geraakt (echt waar)… en werden zich rond 4 uur bewust van het feit dat ze niet zo maar terug in de bewoonde wereld zouden raken. Om 7 uur alarmeerden wij hier de bergredding. Dankzij mobiel contact wisten die stoere kerels de groep uiteindelijk om half een ’s nachts te vinden. Pas om drie uur waren ze terug aan een asfaltweg. Daar werden ze opgewacht door lokale televisie! Dankzij de recente warme temperaturen waren ze niet onderkoeld en was hun stemming opperbest. Knap hoor!
Hajo

Squash!!!

Het is ongelofelijk maar na mijn succesvolle squashavondje heb ik op de piste mijn rechterschouder gesquasht. Zag er even somber uit maar denk nu weer binnen een week te kunnen vliegen en binnen 2 te squashen. Vandaag stond wel een gast voor mn neus met een afgescheurd sleutelbeen… Mensen, pas nu toch op! (including myself).
Hajo

Volle Kanne!

Terwijl ik dit schrijf sneeuwt het weer volop. De eerste push van wat lijkt een serie van frontale activiteiten te worden. We zitten weer eens klem tussen ijzige lucht in Siberië en tropische lucht boven de Azoren. Deze keer vrees ik helaas voor lawineslachtoffers. De afgelopen 10 dagen heb ik op diverse plaatsen een rijplaag zien groeien in de offpiste zones. De beruchtste killer (glijlaag) die er is. Hoop dat iedereen een beetje voorzichtig doet. Foto’s volgen.
Hajo

Tragedie op schaatsbaan

Gisteren reed ik in zeer zware sneeuwval van Koenigsleiten naar Salzburg. Daar had ik een mini-aanrijding omdat ik rechtsaf voorsorteerde op wat later bleek een ondergesneeuwde busbaan te zijn. Verder had ik met twee vriendinnen uit Slowakije een topdagje, ondanks het feit dat mist en sneeuw de prachtige panorama’s van de stad aan de Salzach opslokten. Net toen we weer in de auto zaten voor de rit terug, hoorden we op de radio van een dubbele tragedie in Bad Reichenhall, vanuit Salzburg net over de Duitse grens. Een groep van 10 raakte in een lawine en drie waren nog bedolven onder de sneeuwmassa’s. Even later bezweek het dak van de schaatsbaan onder de last van de sneeuw: 8 kinderen vonden de dood. Lees meer hierover op www.salzburg.com (artikel). Zo blijft de prachtige sneeuw elk jaar weer voor enorme vreugde en enorm verdriet zorgen. Hier in de buurt overleed nog een 9 jarig jongetje die bij het sneeuwscheppen een daklawine op zijn hoofd kreeg. Het sneeuwt nog steeds. Er is weer minstens 60 cm bijgekomen. Als de zon weer doorbreekt kom ik met een update en wat foto’s.
Hajo

Een snowboardfan in de voortuin!

Een echte snowboard fan, in de voortuin!

This is Jordy himself!