Site menu:

 

mei 2015
M D W D V Z Z
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archieven

Categorie

Links:

Recent Comments

Site search

Meta

Archive for 'Duitsland'

Feldberg met stip op 1

Mooi gebiedje

Weeronline heeft ‘m niet maar wintersporters.nl wel. Met stip op 1 in de sneeuwhoogte top 50 staat de Feldberg (1493 m) in het Duitse Baden-Würtemberg. Ongelofelijk dat je in een skigebiedje tussen 945 m en een krappe 1500 m op de toppen 440 cm sneeuw aantreft. Go check it out!
Hajo

Voetballend bakken ze d’r niks van, maar sneeuwen doet het er wel!

Voor wie De Telegraaf al een monsterlijke krant vindt, is de Duitse Bildzeitung natuurlijk een regelrechte ramp. Naar mijn bescheiden smaak is de online versie, www.bild.de, de meest compacte en prettig browsende bron om snel bij te zijn over wat er leeft bij onze oosterburen. Klinsmann’s debakel tegen Italië wist de massale sneeuwval 2 dagen lang van de voorpagina te houden, maar vandaag is het raak: “Der Süden versinkt im Schnee!” en:

Echt  ongelofelijk

Lees dit artikel en bekijk de plaatjes en geniet.
Hajo

Gletsjers rukken op in Europa!

Er ligt op diverse plaatsen in Europa nu zo veel sneeuw dat je als grap zou kunnen poneren dat de volgende ijstijd is aangebroken en dat de gletsjers spoedig weer zullen aanleunen tegen de Utrechtse Heuvelrug. In een Oostenrijkse krant las ik dat dit overoptimisch is: juist op de Alpenhauptkamm waar de grote gletjsers zich (nog) bevinden, is amper meer sneeuw dan normaal gevallen.

Daar staat tegenover dat in allerlei minder voor de hand liggende gebieden enorme sneeuwvrachten liggen. Het Duits-Oostenrijkse grensgebied bijvoorbeeld, waar diverse kleine steden in de dalen sneeuwrecords melden. In Beieren is vanwege instortingsgevaar van daken de noodtoestand uitgeroepen. En het idyllische St. Gilgen aan de Wolfgangsee (zie hieronder) is van 2,5 meter sneeuw de laatste dagen doorgestoten naar een krasse 290 cm!

Hier moet je een keer naar toe, bij voorkeur op de beroemde Walpurgisnacht!

Via de Duitse wintersportpagina van weeronline viel mijn oog ineens op de sagenomwoven Brocken (1142 m) in de Middelduitse Harz. Daar ligt nu 225 cm sneeuw en de verwachting is dat daar spoedig nog een hele meter bijkomt! Volgens dit artikel altijd nog geen record, want dat werd in 1970 met 380 cm gevestigd.

Hier in Königsleiten gaat vanaf woensdag ook weer de (on)nodige sneeuw vallen. We gaan morgen of overmorgen het dak op, om sneeuw te ruimen en de constructie voor instorten te behoeden. Daar ga ik zeker foto’s van posten.
Hajo