Site menu:

 

mei 2015
M D W D V Z Z
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archieven

Categorie

Links:

Recent Comments

Site search

Meta

Archive for 'Toerski'

Hors-piste

Tja, hier sneeuwt het en sneeuwt het maar. Vliegen kan niet en trainen voor de reuzenslalom van a.s. zondag op mijn prachtige bij de firma Hölzl geleende Elan GSX heeft ook bijna geen zin.

Echt oncomfortabele knoeperharde raceski

Dus ga je maar weer wat surfen op het web. Een Google-search op “snow” bracht me bij de volgende twee nuttige sites. Er blijkt zo iets als een Cyberspace Avalanche Center te bestaan, maar helaas houden de makers de site al een tijdje niet meer bij. Erg handig is wel hun lijst van links naar wereldwijde lawinebulletins.

Goed werk!

Geweldig is de site van David George die als ware off-piste fanaat in de Franse Alpen is gaan wonen en daar nu een weblog over off-piste en lawines bijhoudt. Staat meteen met stip in mijn blogroll. Echt ‘n mooi log met een concreet onderwerp en veel passie.

Ondertussen is het buiten opgeklaard en ga ik toch mn ski-kloffie maar aantrekken. Ik wil per se een medaille skiën a.s. zondag.

So long,
Hajo

PS Don’t worry, i’ll keep you posted about the latest snowfalls.

Chamonix meldt 280 cm en een kijkje in Rax

Zoals verwacht was, hebben de hoger gelegen skigebieden in Frankrijk hun al te ruime sneeuwachterstand op Oostenrijk weggepoetst. Chamonix spant de kroon met een melding van 280 cm sneeuw op 3000 meter (hoog lawinegevaar).

Inmiddels ben ik een sneeuwspotter geworden: het is te gek om op de wintersportpagina’s van www.weeronline.nl op zoek te gaan naar onbekende skigebiedjes met een enorme bak sneeuw. Op de Oostenrijkse sneeuwkaart viel m’n oog vandaag op Rax. Hoe komen daar zo vlakbij Wenen 233 cm bij elkaar? Google leert me dat het inderdaad een huistoerberg van Wenen is met als hoogste punt de Heukuppe (2007 m). Prompt vond ik ook een mooie serie foto’s (bij weinig sneeuw) en een korte beschrijving van deze toer.

Check it out!

Is aanlokkelijk niet? Combi met weekeindje Wenen? Mijn idee van creatieve wintersport.
Hajo

PS Vandaag m’n eerste avondtoertje weer gemaakt. Schouder goed doorstaan. Volgende week weer ready to fly!

Volle maan

Wat kun je beter doen met volle maan dan na een dag hard werken je toerski’s onbderbinden en over de piste een nabije top beklimmen. In mijn geval vanuit het Edelweisshaus op 1600m naar de Koenigsleitenspitze op 2315m. Binnen 1 uur en 10 minuten stond ik naast het fraaie Gipfelkreuz. Onderweg maakte ik nog een plaatje van de opkomende maan. Target nu natuurlijk om het uiteindelijk binnen 60 minuten te doen.

Volle maan